Publisert av: f | mars 25, 2009

Fastetiden: å vende tilbake til Faderen

Fastetiden er den tid de kristne vier til forberedelse før feiringen av Jesu lidelse og oppstandelse. Det er en tid for bot, renselse og omvendelse. Grunnleggeren av Opus Dei sa at fastetiden var en anledning ”til å holde sjelen ung, påkalle Herren, ha evne til å lytte, ha oppdaget det som ikke går bra, og be om tilgivelse”.

 * Fasten er innledet: en tid for bot, renselse og omvendelse. Det er ikke en lett oppgave. Kristendommen er ikke en bekvem vei, det er ikke nok å befinne seg i Kirken og la årene gå. I våre liv, i alle kristnes liv, er den første omvendelsen – det unike øyeblikk som hver enkelt husker, det øyeblikk da man tydelig innser alt det Herren ønsker av oss – viktig; men enda viktigere, og vanskeligere, er de påfølgende omvendelsene. Og for å fremme den guddommelige nådes virke i disse omgivelsene må man holde sjelen ung, påkalle Herren, ha evne til å lytte, ha oppdaget det som ikke går bra, og be om tilgivelse.

Les videre her

Et utdrag av en tekst som ligger på Opus Dei sine nettsider.

VEND OM OG TRO PÅ EVANGELIET! Jesus Kristus er veien, sannheten og livet. Finner du ikke veien eller synes det er tungt å gå: Husk at Han har helbredet syke, svake og blinde. Sett din lit til Ham!

Joh 9, 5-7:  5 Så lenge jeg er i verden, er jeg verdens lys.»  6 Da han hadde sagt dette, spyttet han på jorden og laget en deig og smurte den på mannens øyne.  7 Så sa han til ham: «Gå og vask deg i Siloa-dammen.» Siloa betyr utsendt. Mannen gikk dit og vasket seg, og han kom tilbake seende.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: